lunes, 20 de diciembre de 2010


Ai, quin fred que fa!
(Josep Carner)

Ai, quin fred que fa!
tinc les cames enrampades
tinc les mans encarcarades,
tinc el nas fet un glaç...
Si això dura no sé pas...

Ai quin fred que fa!
Jo no el puc pas
aguantar.
... 

1. Comenta el poema i demostra tot el que has après durant aquest primer trimestre.  Què t'agrada més el fred o el calor? Justifica la teva respostaAquest poema tracta del fred. M'agrada el fred i la calor, perquè si només fes fred o calor, m'agoviaria molt.

 2. Explica la imatge que va unida al poema.
La imatge es quan arriba nadal que comenza a fer molt de fred y neu.

3. Cerca informació sobre Josep Carner i explica-la al teu blog.

J o s e p  C a r n e r

Josep Carner i Puig-Oriol neix a Barcelona, el 9 de febrer de 1884, i mor a Brusel·les, el 4 de juny de 1970. Fill únic d'un matrimoni de classe mitjana i cultivat. El pare havia treballat com a redactor d'El Correo Catalán -el diari carlí- i dirigia la revista catòlica La Hormiga de Oro. El petit Carner manifesta la seva vocació literària amb una precocitat inusual i un talent propi dels nens prodigi: als dotze anys ja és col·laborador destacat i regular de la revista L'Aureneta, als quinze anys -el 1899- guanya el seu primer premi als Jocs Florals de Barcelona, i fins al 1905 arriba a guanyar-ne tretze.
Es llicencia en Dret el 1902 i en Filosofia i Lletres el 1904, any en què publica el seu primer llibre de versos, Llibre dels poetes -d'influència modernista-, alhora que dirigeix la revista literària Catalunya i inicia la col·laboració com a periodista polític a La Veu de Catalunya, diari oficial de la Lliga Regionalista.


No hay comentarios:

Publicar un comentario